Webshop » Aanbiedingen per provincie » Friesland » Friesch tegelatelier.(A7-5323)

Friesch tegelatelier.(A7-5323)

Friesch tegelatelier. Friesch tegelatelier.(A7-5323)

Friesch tegelatelier. Friesch tegelatelier.(A7-5323)Friesch tegelatelier. Friesch tegelatelier.(A7-5323)Friesch tegelatelier. Friesch tegelatelier.(A7-5323)
Friesch tegelatelier.(A7-5323)Friesch tegelatelier
Wij hebben ons gespecialiseerd in het maken van de echte Friese witjes, een echte klassieker onder de Nederlandse wandtegels. Het is een ambachtelijk handgevormde wandtegel die gemaakt kan worden in verschillende kleurtinten.
Onze kracht is dat we deze in de authentieke stijl kunnen vervaardigen, zowel met als zonder craquelé, waardoor deze witjes zeer gewild zijn voor restauratie projecten.
Deze witjes worden vervaardigd in de aloude maat van 13x13 cm.
Op aanvraag kunnen wij de witjes ook in de maten 15x15 cm of 10x10 cm maken.
Handbeschilderde tableaus en losse tegels
In ons Friesch Tegelatelier worden de tegels nog op de aloude manier met de hand beschilderd in verschillende Oud-Hollandse taferelen met de Delfts blauwe en Makkumer kleuren. Deze wandtegels zijn uitermate geschikt voor in uw keuken, desgewenst in combinatie met een tableau of in uw badkamer met een mooie randtegel als afwerking.
Ook in uw hal of toilet zijn de witjes een mooie blikvanger met bijvoorbeeld losse tegels, Oud-Hollandse taferelen, een mooie handbeschilderde randtegels als afwerking maakt het geheel compleet.
De witjes worden al van oudsher toegepast in schouwen in combinatie met losse tegels of authentieke tableaus. Als losse tegels werden vaak afbeeldingen van bijvoorbeeld springertjes en kinderspelen, maar ook Bijbelse voorstellingen gebruikt.
De handbeschilderde tableaus, die gebruikt worden in een schouw zijn bijvoorbeeld Bijbelse voorstellingen of mooie aloude zeilschepen.
De randtegels van “Friesch Tegelatelier” zijn niet alleen geschikt als randafwerking voor de witjes in uw keuken, toilet of badkamer, maar de randtegel kan ook heel mooi verwerkt worden als een kaderrand om een tableau.
Friesch Tegelatelier schildert ook in opdracht
Ook beschilderen wij tegels naar uw eigen ontwerp of aan de hand van een foto.
Friesch Tegelatelier heeft ook hele mooie estrikken.
Mooie Franse estrikken met een warme uitstraling en in verschillende kleurnuances
Deze estrikken hebben wij in verschillende maten: 16x16 cm, 18x18 cm, 20x20 cm en 22x22 cm. Deze vloertegels komen nog uit de oude Franse kloosters en boerderijen. De tegels zijn ideaal toe te passen in uw keuken of bijkeuken, hal, toilet en ook voor de huiskamer.
Voor meer info Friesch tegelatelier

Heeft u een vraag?
Webshop gemaakt met EasyWebshop